Fricasse

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 911
Fricasse
fot. Yamen (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 400 g tuńczyka we własnej zalewie
  • 100 ml pasty harissa
  • 4 zielone oliwki w zalewie bez pestek
  • 2 bułki pszenne
  • 2 jajka
  • 1 cebula

Opis przygotowania:

Bułki pszenne przekroić na połowy i wysmarować je pastą harissa. Oliwki i tuńczyka osączyć z zalewy. Oliwki pokroić w cienkie krążki i razem z tuńczykiem wyłożyć na wysmarowane wcześniej bułki. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na kawałki i dodać do całości. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i posypać nią całość.

Komentarze (0)