Fricasse
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 911
Składniki:
- 400 g tuńczyka we własnej zalewie
- 100 ml pasty harissa
- 4 zielone oliwki w zalewie bez pestek
- 2 bułki pszenne
- 2 jajka
- 1 cebula
Opis przygotowania:
Bułki pszenne przekroić na połowy i wysmarować je pastą harissa. Oliwki i tuńczyka osączyć z zalewy. Oliwki pokroić w cienkie krążki i razem z tuńczykiem wyłożyć na wysmarowane wcześniej bułki. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na kawałki i dodać do całości. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i posypać nią całość.
Komentarze (0)