Fluffernutter
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1852
Składniki:
- 100 g masła orzechowego
- 4 kromki chleba żytniego
- Krem marshmallow:
- 4 łyżki cukru
- 3 białka jaj
- 2 łyżki jasnego syropu kukurydzianego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 0,5 szklanki wody
Opis przygotowania:
Przygotować krem: białka ubić mikserem z 2 łyżkami cukru na puszystą pianę. Następnie do rondla wlać wodę, syrop kukurydziany, wsypać do tego cukier i doprowadzić składniki do wrzenia na średnim ogniu. Wtedy ściągnąć z ognia, lekko przestudzić, po czym małym strumieniem przelać je do ubitej wcześniej piany z białek. Całość miksować mikserem do czasu, aż składniki osiągną gęstą konsystencję. Wtedy przestać miksować i rozsmarować je nożem na 2 kromki chleba razowego. Następnie kolejne 2 kromki rozsmarować masłem orzechowym i nałożyć na siebie.
Komentarze (0)