Fiambre
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 543
Składniki:
- 300 g białej, parzonej kiełbasy
- 300 g kiełbasy śląskiej
- 100 żółtego sera Gouda
- 100 g sera twarogowego
- 6 jaj
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 4 rzodkiewki
- 2 gotowane czerwone buraczki
- 1 główka sałaty strzępiastej
- sól
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Sałatę wyłożyć na tacę. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Buraczki czerwone pokroić w drobną kostkę. Ser twarogowy oraz Gouda pokroić na małe kawałki. Kiełbasę białą i śląską pokroić w cienkie plastry i dodać sałaty na tacy. Dodać do tego pokrojone buraczki i rzodkiewkę. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić na połowy i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli, po czym posypać serem twarogowym, żółtym i tartym parmezanem.
Komentarze (0)