Fatut

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1107
Fatut
fot. Or Hiltch (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 2 chlebki pita
  • 1 łyżka sezamu
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Chleb pita połamać na male kawałki. Następnie rozgrzać olej na patelni i dodać do niego sezam. Smażyć przez 30 sekund, potem dodać do niego połamany na male kawałki chleb pita. Smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy jajka wbić do kubka, wsypać do nich szczyptę soli, pieprzu czarnego i dobrze roztrzepać widelcem. Po roztrzepaniu przelać je do smażonego chleba. Całość dobrze wymieszać i smażyć do chwili, aż jajka się zetną. Wówczas wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)