Eierkoek
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2156
Składniki:
- 100 g chipsów czekoladowych
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki cukru
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki letniego mleka
Opis przygotowania:
Jajka wbić do miski, wsypać do nich cukier i razem miksować mikserem z cukrem przez 3 minuty. Po tym czasie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać letnie mleko i dodać 2 łyżki masła. Składniki ponownie zmiksować na jednolitą masę. Blachę do pieczenia wysmarować 2 łyżkami masła, przełożyć na nią zmiksowane, formując łopatką okrągłe kształty. Całość posypać chipsami czekoladowymi i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec na złoty kolor, a upieczone wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)