Dżajma
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3886
Składniki:
- 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
- 0,5 kostki masła
- Na ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki do podsypania ciasta
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać ze szczyptą soli. Do wymieszanych składników wbić jajka, wlać mleko, z całości zagnieść gładkie ciasto, podsypać je mąką i rozwałkować na grubość 2 mm. Następnie przełożyć na rozgrzane masło na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Wówczas ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać je płynnym miodem.
Komentarze (1)
ty to jesz?