Doymenj
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1341
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 1 kg zielonych śliwek
- 1 pęczek zielonej bazylii
- 1 pęczek zielonej kolendry
- 0,5 łyżeczki cukru
- szczypta soli
- czerwona bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Śliwki oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Śliwki pozbawić pestek, a miąższ pokroić w drobne ćwiartki i przełożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do śliwek w misce. Natkę zielonej kolendry oraz zielonej bazylii posiekać drobno i dodać do całości. Wszystko oprószyć szczyptą soli oraz cukru, wymieszać i trzymać przez 30 minut w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przełożyć na talerz i udekorować czerwoną bazylią.
Komentarze (0)