Czosnianka
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2115
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 4 dymki ze szczypiorkiem
- 3 ząbki czosnku
- 1,5 bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- garstka świeżej mięty
- pieprz czarny mielony
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć osaczyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w kostkę do rondla. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonych ziemniaków. Dymkę obrać ze skóry i dodać ją w całości o składników. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczypta soli, pieprzem suszonym estragonem i gotować do miękkości składników na średnim ogniu. Kiedy składniki zmiękną wszystko ściągnąć z ognia i przelać na talerz.
Komentarze (0)