Currywurst
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 695
Składniki:
- 400 g kiszonej kapusty
- 200 ml koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
- 2 pęta kiełbasy podwawelskiej
- 1 łyżeczka mielonego curry
- 1 czerwona słodka papryka
- 1 żółta papryka
- 1 kiszony ogórek
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, odsączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Ogórka kiszonego również pokroić w drobną kostkę. Następnie na żaroodporny talerz przelać koncentrat pomidorowy oraz miód, wsypać do tego szczyptę soli i wymieszać. Dodać do tego ponacinaną w górnej części kiełbasę, posypać ją mielonym curry i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Kiełbasę piec do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy wyciągnąć ją z piekarnika. Do pieczonej kiełbasy dodać kapustę kiszoną i całość posypać pokrojoną wcześniej papryką z ogórkiem.
Komentarze (0)