Currywurst

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 695
Currywurst
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g kiszonej kapusty
  • 200 ml koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego
  • 2 pęta kiełbasy podwawelskiej
  • 1 łyżeczka mielonego curry
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 kiszony ogórek
  • sól

Opis przygotowania:

Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, odsączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Ogórka kiszonego również pokroić w drobną kostkę. Następnie na żaroodporny talerz przelać koncentrat pomidorowy oraz miód, wsypać do tego szczyptę soli i wymieszać. Dodać do tego ponacinaną w górnej części kiełbasę, posypać ją mielonym curry i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Kiełbasę piec do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy wyciągnąć ją z piekarnika. Do pieczonej kiełbasy dodać kapustę kiszoną i całość posypać pokrojoną wcześniej papryką z ogórkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów