Cuñapé

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1865
Cuñapé
fot. Mascats / CC-BY-SA 4.0

Składniki:

  • 800 g Tapioki (skrobi z manioku)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 szklanka mleka 2 %
  • 1 kg twarogu sernikowego

Opis przygotowania:

Tapiokę przesypać na stolnice i wymieszać z cukrem pudrem. Do wymieszanych składników dodać twaróg sernikowy oraz kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Następnie wbić do tego jajka, wlać mleko i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto rozwałkować na grubość 1 cm i kieliszkiem wyciąć w nim krążki. Krążki ciasta przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piec na lekko rumiany kolor, po czym wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

Komentarze (0)