Cuñapé
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2057
Składniki:
- 800 g Tapioki (skrobi z manioku)
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 szklanka mleka 2 %
- 1 kg twarogu sernikowego
Opis przygotowania:
Tapiokę przesypać na stolnice i wymieszać z cukrem pudrem. Do wymieszanych składników dodać twaróg sernikowy oraz kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Następnie wbić do tego jajka, wlać mleko i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto rozwałkować na grubość 1 cm i kieliszkiem wyciąć w nim krążki. Krążki ciasta przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piec na lekko rumiany kolor, po czym wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)