Croque Monsieur
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1978
Składniki:
- 100 g szynki gotowanej
- 50 g tartego sera gouda
- 4 łyżki oleju
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 jajka
- szczypta soli
- pieprz mielony
Opis przygotowania:
Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli i mielonego pieprzu. Następnie w roztrzepanych jajkach namoczyć chleb tostowy i położyć na nim szynkę gotowaną. Całość przykryć ponownie chlebem tostowym, przełożyć na rozgrzany olej na patelni i posypać tartym serem Gouda. Wszystko smażyć na średnim ogniu pod przykryciem do chwili, aż ser całkowicie się roztopi. Wtedy ściągnąć z ognia, osączyć z nadmiaru tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)