Clapshot
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 615
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 2 białe rzepy
- 2 marchewki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 32%
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, odsączyć z wody i drobno pokroić. Pozostałe warzywa dokładnie umyć i przełożyć razem do jednego rondla. Zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skórą. Po ugotowaniu warzywa odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie dodać do nich masło, kwaśną śmietanę i szczypiorek. Całość
doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i przełożyć na talerz.
doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)