Clapshot

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 507
Clapshot
fot. Mutt Lunker (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 2 białe rzepy
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 32%
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, odsączyć z wody i drobno pokroić. Pozostałe warzywa dokładnie umyć i przełożyć razem do jednego rondla. Zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości ze skórą. Po ugotowaniu warzywa odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Następnie dodać do nich masło, kwaśną śmietanę i szczypiorek. Całość
doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, dobrze wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)