Cifantuan

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 844
Cifantuan
fot. Alan Mak (Wikimedia Commons)

Składniki:

  • 400 g kimchi z puszki
  • 12 arkuszy papieru ryżowego
  • 2 szklanki kleistego ryżu
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do go rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Papier ryżowy skropić wrzącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Ugotowany ryż przełożyć na papier ryżowy i nałożyć na niego osączone z zalewy kimchi z puszki. Całość zawinąć w rulony i przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Od chwili zagotowania wody w naczyniu, wszystko gotować na parze przez 10 minut. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i podawać do spożycia.

Komentarze (0)