Cifantuan
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 844
Składniki:
- 400 g kimchi z puszki
- 12 arkuszy papieru ryżowego
- 2 szklanki kleistego ryżu
- 2 szklanki wrzącej wody
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać do go rondla, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Papier ryżowy skropić wrzącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Ugotowany ryż przełożyć na papier ryżowy i nałożyć na niego osączone z zalewy kimchi z puszki. Całość zawinąć w rulony i przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Od chwili zagotowania wody w naczyniu, wszystko gotować na parze przez 10 minut. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i podawać do spożycia.
Komentarze (0)