Buras
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 816
Składniki:
- 250 g kleistego ryżu
- 200 g miąższu kokosowego Coconut Jerky
- 4 liście bananowca
- 2 szklanki wrzącej wody
- 2 szklanki mleka kokosowego
- 1 szklanka wody
- sól
Opis przygotowania:
Liście bananowca sparzyć wrzącą wodą na sicie i odsączyć z jej nadmiaru. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, przesypać go do rondla, zalać 1 szklanką wody oraz 2 szklankami mleka kokosowego i gotować go miękkości ryżu. Wtedy ściągnąć go z ognia, odparować i zawinąć w liście bananowca. Całość przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą i od chwili zagotowania w nim wody, wszystko gotować przez 10 minut. Po tym czasie ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i posypać miąższem kokosowym.
Komentarze (0)