Buckeye candy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1624
Składniki:
- 300 g gorzkiej czekolady
- Na masę:
- 2 łyżki cukru pudru
- 1,5 szklanki masła orzechowego
- 0,5 kostki masła zwykłego
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Do miski przełożyć masło orzechowe oraz masło zwykle, wsypać do tego cukier puder, wlać ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać, po czym wstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie wyciągnąć z lodówki i uformować z tego małe kulki ręcznie. Kulki nabić na małe wykałaczki. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć je do rondla i rozpuścić na płynna masę na małym ogniu. W rozpuszczonej masie zanurzyć przygotowane wcześniej kulki, przełożyć całość na tackę i pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia czekolady.
Komentarze (0)