Bratwurst

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4926
Bratwurst
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 2 małe bagietki
  • 2 białe parzone kiełbasy
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki musztardy pełnoziarnistej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula

Opis przygotowania:

Bagietki przekroić w poprzek. Ogórki kiszone pokroić w słomkę. Z kapusty kiszonej odcisnąć nadmiar kwasu. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie zeszkloną przełożyć na bułki, a tłuszcz pozostawić na patelni. Do pozostawionego tłuszczu włożyć ponacinane poprzecznie kiełbasy i zrumienić z obu stron. Zrumienione dodać do bułki. Dodać do tego ogórki kiszone i nałożyć kapustę kiszoną. Całość polać keczupem oraz musztardą pełnoziarnistą i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)