Bratwurst
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4926
Składniki:
- 2 małe bagietki
- 2 białe parzone kiełbasy
- 2 kiszone ogórki
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki musztardy pełnoziarnistej
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
Opis przygotowania:
Bagietki przekroić w poprzek. Ogórki kiszone pokroić w słomkę. Z kapusty kiszonej odcisnąć nadmiar kwasu. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Następnie zeszkloną przełożyć na bułki, a tłuszcz pozostawić na patelni. Do pozostawionego tłuszczu włożyć ponacinane poprzecznie kiełbasy i zrumienić z obu stron. Zrumienione dodać do bułki. Dodać do tego ogórki kiszone i nałożyć kapustę kiszoną. Całość polać keczupem oraz musztardą pełnoziarnistą i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)