Bollo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1385
Składniki:
- 30 g tartego parmezanu
- 4 liście z kukurydzy
- 4 białe kukurydze
- 2 banany
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 1 szklanka wrzącej wody
- 0,5 łyżeczki cukru pudru
- sól
Opis przygotowania:
Liście kukurydziane sparzyć wrząca wodą i osączyć z jej nadmiaru. Białą kukurydze wyłuskać z kolby i przełożyć do miksera. Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki i dodać do kukurydzy w mikserze. Wsypać do tego cukier puder, tarty parmezan szczyptę soli i zalać mlekiem kokosowym. Wszystko zmiksować mikserem na jednolita masę, po czym przełożyć łyżką na sparzone wcześniej liście kukurydziane. Wszystko dobrze zawinąć, obwiązać sznurkiem i przełożyć na sito naczynia do gotowania na parze, zalanego do połowy wodą. Postawić na średnim ogniu i od chwili zagotowania wody, gotować przez 10-15 minut pod przykryciem. Po tym czasie ściągnąć z ognia oraz z sita i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)