Bionico
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1634
Składniki:
- 400 ml śmietanki kokosowej
- 30 g truskawek
- 2 banany
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki musli
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka tłuczonych orzechów włoskich
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 0,5 szklanki wrzącej wody
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć wrząca wodą i osaczyć z jej nadmiary. Banany oraz truskawki umyć i osaczyć z wody. Banany obrać ze skory, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Truskawki obrać z szypułek, pokroić je w ćwiartki i dodać do pokrojonych bananów. Następnie dodać do tego tłuczone orzechy włoskie, sparzone wcześniej rodzynki i wsypać musli. Potem śmietankę kokosowa zmiksować mikserem razem z cukrem pudrem i przelać do składników wszystko posypać wiórkami kokosowymi, po czym dobrze wymieszać i przełożyć do pucharków deserowych.
Komentarze (0)