Beszbarmak
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4216
Składniki:
- 400 g baraniny bez kości
- 400 g makaronu Casarecce
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna czarnego pieprzu
- 1,5 l wody
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól
Opis przygotowania:
Baraninę umyć i pokroić na małe kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić ją w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej baraninę, liście laurowe, ziele angielskie i całość zalać 1,5 wody. Składniki w rondlu doprawić do smaku szczyptą soli i gotować na średnim ogniu do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wrzucić do tego makaron, dobrze wymieszać i gotować do czasu, aż makaron będzie miękki. Po czym składniki ściągnąć z ognia i przełożyć chochelką na talerz.
Komentarze (0)