Bażant z rożna
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2994
Składniki:
- 1 bażant do 1,5 kg
- 100 g wędzonej słoniny
- 1 masło roślinne
- przyprawa do dziczyzny lub do drobiu
- sól i pieprz
- 1 czosnek
Opis przygotowania:
Bażanta po oczyszczeniu i umyciu natrzeć pieprzem, solą i naszpikować słupkami pokrojonej w słupki słoniny. Do wnętrza bażanta włożyć pokrojony drobno czosnek i nadziać go na rożen. W czasie pieczenia mięso smarować masłem roślinnym i posypać przyprawami. Mięso piec do miękkości. Po upieczeniu pokroić na części i podawać z
z rożnymi sosami do mięs.
z rożnymi sosami do mięs.
Komentarze (0)