Appam
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1640
Składniki:
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 2 łyżki miodu lipowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 1 jajko
- 1 banan
- 1 łyżka wiórek kokosowych
Opis przygotowania:
Banana umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Następnie włożyć go do miksera. Do banana wsypać mąkę, wiórki kokosowe, wlać mleko i miód, po czym wbić do tego jajko i całość zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki nabrać chochelką i przelać na rozgrzany oleju kokosowy na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, po czym ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)