Appam

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1640
Appam
fot. Devika_smile / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 jajko
  • 1 banan
  • 1 łyżka wiórek kokosowych

Opis przygotowania:

Banana umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć końcówki. Następnie włożyć go do miksera. Do banana wsypać mąkę, wiórki kokosowe, wlać mleko i miód, po czym wbić do tego jajko i całość zmiksować na jednolitą masę. Po zmiksowaniu składniki nabrać chochelką i przelać na rozgrzany oleju kokosowy na patelni. Smażyć z obu stron na rumiany kolor, po czym ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)