Ais kacang
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1641
Składniki:
- 300 ml skondensowanego mleka słodkiego
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 100 g czerwonej fasoli w zalewie
- 4 kiwi
- 2 gałki lodów śmietankowych
- 2 łyżki łuskanych pistacji
- 1 szklanka przegotowanej, przestudzonej wody
Opis przygotowania:
Fasolę osączyć z zalewy i zmiksować mikserem na jednolita miazgę. Następnie przełożyć ją do plastikowego pojemnika. Do zmiksowanej fasoli wlać mleko skondensowane, wodę przegotowaną i dokładnie wymieszać, po czym wstawić do zamrażalnika. Po zamrożeniu wyciągnąć, odczekać 5 minut i przełożyć do pucharków deserowych. Łuskane pistacje zmieszać z kukurydzą w zalewie i polać tym składniki w pucharkach deserowych. Kiwi umyć, obrać ze skóry, zmiażdżyć widelcem na małe kawałeczki i dodać do składników. Na koniec dodać po jednej gałce lodów śmietankowych.
Komentarze (0)