Aamras

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 613
Aamras
fot. Dr. Manavpreet Kaur (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 4.0

Składniki:

  • 400 g miąższu z mango
  • 400 ml słodkiego mleka skondensowanego
  • 4 migdały
  • 2 jabłka
  • szczypta suszonego szafranu
  • szczypta mielonego kardamonu

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, odsączyć z wody, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Następnie 200 g miąższu z mango przełożyć do miksera. Wlać do tego mleko skondensowane słodkie, dodać suszony szafran, wsypać mielony kardamon i całość zmiksować na jednolita masę. Po zmiksowaniu przelać do miski. Następnie dodać do tego pozostały miąższ z mango, pokrojone jabłka i udekorować migdałami.

Komentarze (0)