Aamras
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 613
Składniki:
- 400 g miąższu z mango
- 400 ml słodkiego mleka skondensowanego
- 4 migdały
- 2 jabłka
- szczypta suszonego szafranu
- szczypta mielonego kardamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, odsączyć z wody, usunąć z nich gniazda nasienne, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Następnie 200 g miąższu z mango przełożyć do miksera. Wlać do tego mleko skondensowane słodkie, dodać suszony szafran, wsypać mielony kardamon i całość zmiksować na jednolita masę. Po zmiksowaniu przelać do miski. Następnie dodać do tego pozostały miąższ z mango, pokrojone jabłka i udekorować migdałami.
Komentarze (0)