Ciekawe artykuły
Więcej10 powodów, dla których warto spożywać warzywa strączkowe
Badania historyczne dowodzą, że jednym z pierwszych pokarmów ludzkości i podstawą żywieniową całego świata były nasiona roślin strączkowych. Nasiona bobu zjadano już w epoce kamienia. Niemniej ważną jest soczewica, o której to wspomniano w Piśmie...
Czytaj dalejCo jeść, aby uniknąć depresji?
Wielu z nas nie jest świadomych tego, że to co zjadamy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, a przede wszystkim na samopoczucie. Niejednokrotnie produkty, które spożywamy wyczerpują nasz organizm, co może prowadzić nawet do stanów...
Czytaj dalejRady dla osób prowadzących siedzący tryb życia
Obecnie coraz więcej ludzi aktywnych zawodowo wykonuje pracę umysłową. Taka forma pracy występuje zazwyczaj w postaci siedzącej. I tak oto człowiek przez kilka długich godzin dziennie skazuje swoje ciało na brak ruchu. Taka bierność bardzo...
Czytaj dalejZero Waste - jak nie marnować rzeczy i jedzenia?
Coraz większą popularnością cieszy się styl życia Zero Waste, zgodnie z którym człowiek stara się generować jak najmniej opadów, by zadbać o środowisko. Czasy konsumpcjonizmu przemijają na rzecz stylu życia naszych babć, kiedy zepsute rzeczy...
Czytaj dalej