Ciekawe artykuły
WięcejAspartam - dobry czy zły?
Rodzice, nauczyciele, lekarze już od dziecka starali się nas nauczyć na co powinniśmy zwrócić uwagę kupując produkty żywnościowe. Jedną z powielających się informacji, która pewnie utkwiła nam w głowie była „sprawdź, czy w składzie nie...
Czytaj dalejWłaściwości siemienia lnianego
Siemię lniane nie jest szczególnie sławne na naszych kuchennych półkach. Nasiona lnu są dość niedoceniane. Wynika to głównie z niewiedzy, gdyż jest to naprawdę świetny produkt, w który każdy z nas wcześniej czy później powinien...
Czytaj dalejCholesterol - co trzeba o nim wiedzieć?
Dlaczego zazwyczaj kojarzymy go raczej negatywnie? Ile prawdy jest w tym co „myślimy”, że wiemy na temat cholesterolu? Bez niego ludzki organizm nie mógłby funkcjonować prawidłowo, gdyż jest on źródłem powstawania niezbędnych elementów ciała. Temat...
Czytaj dalejPięć sposobów na większą ilość energii
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem powoli przechodzimy w stan jesiennego marazmu. Jest to okres, w którym po wakacyjnych harcach nastaje szara rzeczywistość. Za oknem siwo, pada deszcz, a pracy, nauki i zajęć co niemiara. Z...
Czytaj dalej