Sum z kukurydzą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3525
Składniki:
- 400 g filetów z suma
- 400 g kukurydzy w zalewie
- 6 łyżek oleju
- 3 g suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki soku z cytrynu
- 1 cebula
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety z suma umyć, osaczyć z wody, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na rumiany kolo z obu stron na 4 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Następnie polać usmażoną rybę sokiem cytrynowym i wyłożyć na nią masło. Suszone pomidory sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, po czym osączyć z jej nadmiaru. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać obraną i pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek i zeszklić. Do zeszklonych składników dodać osączoną z zalewy kukurydzę, sparzone, suszone pomidory oraz szczypiorek. Wszystko doprawić do smaku przyprawami i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i dodać do ryby.
Komentarze (0)