Sum z jajkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2133
Sum z jajkiem
fot. jonathan mcintosh / CC-BY-NC-SA 2.0

Składniki:

  • 1 kg suma
  • 3 jajka
  • 1 słoiczek majonezu
  • 1 łyżeczka mielonej papryki czerwonej
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • przyprawa do ryb
  • olej do smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Sprawionego suma umyć, osączyć z wody, posolić i oprószyć przyprawą do ryb. Roztrzepać 1 jajko widelcem, zanurzyć w nim rybę, potem w bułce tartej, smażyć na złoty kolor z obu stron i przełożyć na talerz. Ugotować 2 jajka na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i położyć na rybie. Jajka polać majonezem, posypać mieloną papryką i pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów