Sum z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2133
Składniki:
- 1 kg suma
- 3 jajka
- 1 słoiczek majonezu
- 1 łyżeczka mielonej papryki czerwonej
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki bułki tartej
- przyprawa do ryb
- olej do smażenia
- sól
Opis przygotowania:
Sprawionego suma umyć, osączyć z wody, posolić i oprószyć przyprawą do ryb. Roztrzepać 1 jajko widelcem, zanurzyć w nim rybę, potem w bułce tartej, smażyć na złoty kolor z obu stron i przełożyć na talerz. Ugotować 2 jajka na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połowy i położyć na rybie. Jajka polać majonezem, posypać mieloną papryką i pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)