Beza z jagodami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2140
Składniki:
- 300 g cukru pudru
- 6 białek jaj
- Ponadto:
- 2 szklanki jagód
- 2 łyżeczki cukru pudru
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Jagody oraz miętę umyć i osączyć z wody. Przygotować bezę: cukier przesypać do miski, dodać do niego białka jaj, potem całość ubić trzepaczką na sztywną pianę i przełożyć łyżeczką do szprycy. Wszystko wycisnąć na talerz żaroodporny, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 130°C i piec do chwili, aż piana będzie sucha. Wtedy bezę wyciągnąć z piekarnika, przestudzić, posypać jagodami, cukrem pudrem i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (1)
Nawet łatwe