Miso z jabłkiem i kasztanem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1876
Składniki:
- 70 g pasty miso
- 4 jadalne kasztany
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 1 szklanka wody
- 1 słodkie jabłko
- garstka świeżej mięty
- sól
Opis przygotowania:
Jabłka miętę oraz kasztany umyć i osączyć z wody. Pastę miso pokroić na porcje, przełożyć do rondla, zalać 1 szklanką wody i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Ugotowaną odcedzić i przełożyć na talerz. Kasztany jadalne przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami wody i od chwili zagotowania gotować je przez 10 minut. Po tym czasie ściągnąć je z ognia, odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do miso na talerzu. Jabłko przekroić, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do składników. Wszystko skropić olejem z pestek winogron i udekorować listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)