Maca z kurczakiem, serem i śmietaną

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1265
Maca z kurczakiem, serem i śmietaną
fot. telepathicparanoia / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 350 g macy pszennej
  • 100 g tartego parmezanu
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany kremówki
  • 2 łyżki słodkokwaśnego sosu chili
  • sól

Opis przygotowania:

Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i podzielić na małe kawałeczki. Następnie macę pszenną połamać na kawałki i przełożyć ją na żaroodporny talerz. Do macy dodać rozdrobnione wcześniej piersi z kurczaka i posypać tartym parmezanem. Całość skropić sosem słodko-kwaśnym chili i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Wszystko piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i wyłożyć kwaśną śmietaną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów