Maca z kurczakiem, serem i śmietaną
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1409
Składniki:
- 350 g macy pszennej
- 100 g tartego parmezanu
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki kwaśnej śmietany kremówki
- 2 łyżki słodkokwaśnego sosu chili
- sól
Opis przygotowania:
Piersi z kurczaka przełożyć do rondla, zalać je lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i podzielić na małe kawałeczki. Następnie macę pszenną połamać na kawałki i przełożyć ją na żaroodporny talerz. Do macy dodać rozdrobnione wcześniej piersi z kurczaka i posypać tartym parmezanem. Całość skropić sosem słodko-kwaśnym chili i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Wszystko piec do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, lekko przestudzić i wyłożyć kwaśną śmietaną.
Komentarze (0)