Tortilla z ogórkiem, awokado i kawiorem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 150 g kawioru z łososia
  • 3 placki tortilli
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 2 awokado
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Awokado i ogórki umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skory, przekroić, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno i zmiksować razem z awokado oraz szczyptą soli na jednolitą masę. Tortille podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym ściągnąć z ognia, pokroić na ćwiartki i położyć na tacy. Na tortille przełożyć zmiksowana masą, a potem wyłożyć kawior.

0 komentarzy

Podobne przepisy