Tortilla z ogórkiem, awokado i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1465
Tortilla z ogórkiem, awokado i kawiorem
fot. cincomomo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 150 g kawioru z łososia
  • 3 placki tortilli
  • 2 zielone ogórki szklarniowe
  • 2 awokado
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Awokado i ogórki umyć i osączyć z wody. Następnie awokado obrać ze skory, przekroić, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno i zmiksować razem z awokado oraz szczyptą soli na jednolitą masę. Tortille podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym ściągnąć z ognia, pokroić na ćwiartki i położyć na tacy. Na tortille przełożyć zmiksowana masą, a potem wyłożyć kawior.

0 komenatrzy

Podobne przepisy