Krewetki z makaronem, ogórkiem i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1939
Krewetki z makaronem, ogórkiem i kawiorem
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu jajecznego nitki
  • 30 g mrożonych krewetek
  • 5 g czerwonego kawioru
  • 2 ogórki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • sól

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, umyć, zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, gotować przez 4 minuty i odcedzić. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do krewetek. Ogórki umyć obrać ze skóry, pokroić w kostkę i połączyć ze składnikami. Wszystko wymieszać, przełożyć na talerz, po czym wyłożyć kawiorem i polać sokiem z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów