Tuńczyk z ogórkiem i kawiorem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1663
Tuńczyk z ogórkiem i kawiorem
fot. InterContinental Hong Kong / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 400 g tuńczyka we własnej zalewie
  • 300 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 25 g czarnego kawioru
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Ogórki oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osaczyć z wody. Ogórki pokroić na równe kawałki, po czym przełożyć do rondla zalanego bulionem warzywnym i szybko zagotować. Zagotowane odcedzić i przełożyć na tackę. Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miski, wlać sos sojowy, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i przełożyć na ugotowane wcześniej ogórki. Dodać do tego czarny kawior, a całość udekorować zieloną natka pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów