Shashuska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1346
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 czerwone słodkie papryki
- 2 pomidory
- 2 jajka
- 2 łyżki twarogu kanapkowego
- 1 cebula
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz czarny świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Pomidory pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i pomidory. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć je do miękkości, pod przykryciem na średnim ogniu. Kiedy zmiękną, wbić do tego jajka i smażyć do chwili, aż białka jaj się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia i dodać do szpinaku na talerzu. Następnie dodać do tego twaróg kanapkowy i wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)