Shashuska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1346
Shashuska
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 czerwone słodkie papryki
  • 2 pomidory
  • 2 jajka
  • 2 łyżki twarogu kanapkowego
  • 1 cebula
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz czarny świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Pomidory pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i pomidory. Składniki na patelni doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i smażyć je do miękkości, pod przykryciem na średnim ogniu. Kiedy zmiękną, wbić do tego jajka i smażyć do chwili, aż białka jaj się zetną. Wtedy całość ściągnąć z ognia i dodać do szpinaku na talerzu. Następnie dodać do tego twaróg kanapkowy i wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze (0)