Sharbat
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1807
Składniki:
- 4 szklanki przegotowanej, cieplej wody
- 4 plastry ze świeżego ananasa
- 3 łyżki miodu lipowego
- 3 łyżki soku ze świeżo wyciśniętych limonek
- 3 łyżki wody różanej
- 2 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej
Opis przygotowania:
Nasiona szałwii hiszpańskiej opłukać pod bieżącą wodą, przesypać je do dzbanka i zalać ciepłą, przegotowaną wodą. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Następnie plastry świeżego ananasa zmiksować mikserem i dodać je do składników w dzbanku. Wlać do tego sok ze świeżo wyciśniętych limonek, miód i wodę różaną. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką, przelać do małych kieliszków i schłodzić w lodówce.
Komentarze (0)