Saganaki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 623
Składniki:
- 300 g sera graviera
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i pokroić drobno. Ser pokroić w plastry o grubości 1 cm i opłukać go pod bieżącą wodą. Po opłukaniu oprószyć go mąką oraz szczyptą soli z obu stron i przełożyć na rozgrzaną mocno oliwę na patelni. Ser smażyć z obu stron na rumiany kolor,na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, posypać natką zielonej pietruszki i skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny
Komentarze (0)