Roladka indycza
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1350
Składniki:
- 60 dkg piersi z indyka
- 1 serek homogenizowany
- 1 cebula
- 1/2 szklanki białego wina
- 1/2 szklanki soku z jabłek
- 1 łyżka posiekanej natki świeżej mięty
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki oleju
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry i ubić tłuczkiem. Po ubiciu oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić drobno, wymieszać z serkiem homogenizowanym, miętą solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać i rozsmarować na plastrach mięsa. Mięso zwinąć w rulony, obwiązać nicią i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, zalać winem, sokiem jabłkowym, przykryć i dusić około 20 minut. przed samym końcem duszenia dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Gotowe roladki wyciągnąć na talerz i podawać na gorąco.
Komentarze (0)