Roladka indycza

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1350

Składniki:

  • 60 dkg piersi z indyka
  • 1 serek homogenizowany
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 1/2 szklanki soku z jabłek
  • 1 łyżka posiekanej natki świeżej mięty
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry i ubić tłuczkiem. Po ubiciu oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić drobno, wymieszać z serkiem homogenizowanym, miętą solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać i rozsmarować na plastrach mięsa. Mięso zwinąć w rulony, obwiązać nicią i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, zalać winem, sokiem jabłkowym, przykryć i dusić około 20 minut. przed samym końcem duszenia dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Gotowe roladki wyciągnąć na talerz i podawać na gorąco.

Komentarze (0)