Qistibi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1622
Składniki:
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki miodu
- Ciasto:
- 140 g mąki pszennej
- 100 g kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka 2%
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki soli
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: kaszę jaglaną przemielić młynkiem na mąkę i przesypać ją do rondla. Wsypać do niej mąkę pszenną, szczyptę soli, cukier, wbić jajko i zalać mlekiem. Następnie całość roztrzepać trzepaczką i przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Wszystko wysmarować masłem, polać miodem i złożyć na pół.
Komentarze (0)