Paomo
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1215
Składniki:
- 300 g jagnięciny bez kości
- 2 chlebki pita
- 2 marchewki
- 2 główki marynowanego czosnku
- 2 łyżki pasty chili
- 1 l bulionu warzywnego z kostki
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Marchew umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Chlebki pita pokruszyć na małe kawałki. Mięso podzielić na porcje. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone mięso, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i przyrumienić na średnim ogniu. Po przyrumienionego mięsa dodać pokrojoną marchew, po czym całość zalać bulionem warzywnym i sosem sojowym. Wszystko postawić na ogniu i gotować do miękkości mięsa. W czasie gotowania składników na wierzch rondla nałożyć sito i przesypać na nie pokruszone chlebki pita. Całość nakryć pokrywką i gotować do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski i posypać chlebkami pita. Gotowa potrawę podawać z marynowanym czosnkiem i pastą chili.
Komentarze (0)