Palatschinke
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1473
Składniki:
- 4 łyżki Nutelli
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- Ciasto:
- 2 szklanki mleka 2%
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: mąką przesypać do rondla, wlać do niej mleko oraz wodę, wbić do tego jajko i całość zmiksować mikserem na konsystencje gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać olej na patelni i przelać na niego chochelką zmiksowane składniki. Całość smażyć z obu stron, na średnim ogniu do chwili, aż się lekko przyrumienią, wtedy ściągnąć z ognia wyłożyć na talerz. Następnie część wysmarować Nutellą, a kolejne posypać cukrem i cynamonem.
Komentarze (0)