Palatschinke

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1473
Palatschinke
fot. Jan Homann (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 4 łyżki Nutelli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mleka 2%
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko

Opis przygotowania:

Przygotować ciasto: mąką przesypać do rondla, wlać do niej mleko oraz wodę, wbić do tego jajko i całość zmiksować mikserem na konsystencje gęstej śmietanki. Następnie rozgrzać olej na patelni i przelać na niego chochelką zmiksowane składniki. Całość smażyć z obu stron, na średnim ogniu do chwili, aż się lekko przyrumienią, wtedy ściągnąć z ognia wyłożyć na talerz. Następnie część wysmarować Nutellą, a kolejne posypać cukrem i cynamonem.

Komentarze (0)