Oreja
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2651
Składniki:
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- 2 ucha wieprzowe
- 2 ziemniaki
- 2 kawałki ciasta drożdżowego
- 0,5 łyżeczki ostrej mielonej czerwonej papryki
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Ucha wieprzowe dokładnie umyć i oskrobać skrobakiem. Pokroić je w podłużne, cienkie paski, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju na patelni na rumiany kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Fasolę czerwoną oraz kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i lekko zrumienić. Zrumienione dodać do usmażonego wcześniej mięsa mięsa. Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody, pokroić jak na frytki, wrzucić do nowego, rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do składników. Całość oprószyć szczyptą soli, mielonej papryki i podawać razem z kawałkiem ciasta drożdżowego.
Komentarze (0)