Oatcakes
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1849
Składniki:
- 200 g wędzonego boczku w plastrach
- 100 g tartego parmezanu
- Ciasto:
- 250 ml mleka 2%
- 100 g mąki razowej
- 100 g płatków owsianych
- 100 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Przygotować ciasto: płatki owsiane zmielić młynkiem na drobną mąkę i wymieszać je z mąką pszenną oraz razową w misce. Do wymieszanych składników wbić jajka, wlać mleko oraz olej, wsypać szczyptę soli i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietany. Zmiksowane składniki przelać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Po usmażeniu ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie nałożyć na to plastry wędzonego boczku, całość posypać tartym parmezanem i zwinąć w rulony.
Komentarze (0)