Mizeria
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2564
Składniki:
- 800 g ogórków
- 150 ml śmietany
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Ogórki umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki. Posól, po 10 minutach osącz i lekko odciśnij. Śmietanę dopraw octem, cukrem, szczyptą soli i polej ogórki. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. Możesz posypać pokrojonym koperkiem.
Zamiast octu możesz dodać sok z cytryny. Ogórki można polać zamiast śmietaną sosem winegret.
Zamiast octu możesz dodać sok z cytryny. Ogórki można polać zamiast śmietaną sosem winegret.
Komentarze (0)