Mizeria

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2564

Składniki:

  • 800 g ogórków
  • 150 ml śmietany
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Ogórki umyj, obierz i pokrój na cienkie plasterki. Posól, po 10 minutach osącz i lekko odciśnij. Śmietanę dopraw octem, cukrem, szczyptą soli i polej ogórki. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. Możesz posypać pokrojonym koperkiem.

Zamiast octu możesz dodać sok z cytryny. Ogórki można polać zamiast śmietaną sosem winegret.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów