Milanki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3078
Składniki:
- 30 dag maku
- 20 dag miodu
- 25 dag masła lub margaryny
- 6-8 dag rodzynków
- 250 ml śmietanki kremowej
- 10 dag cukru pudru
Opis przygotowania:
Mak opłucz, odcedź, zalej wrzącą wodą i podgrzewaj tak długo, aż da się rozetrzeć w palcach. Potem zmiel, włóż do miksera razem ze zrumienionym miodem i masłem, zmiksuj. Następnie połącz z opłukanymi rodzynkami, rozłóż na stolnicy zwilżonej woda, uformuj kwadrat grubości 2cm, pozostaw do stężenia. Przygotowaną masę pokrój w kwadraty o bokach 5x5 cm, udekoruj ubitą śmietanką z cukrem.
Komentarze (0)