Mamałyga
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 8651
Składniki:
- 2 szklanki mąki kukurydzianej
- 3 szklanki wody
- sól
Opis przygotowania:
Wlać do garnka 3 szklanki osolonej wody. Następnie wsypywać do niej przez sito mąkę, cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu. Kiedy mąka zgęstnieje zestawić z ognia i wylewać na małe miseczki. Podawać do potraw mięsnych.
Komentarze (4)
jakis nienormalny ten przepis
bardzo fajny przepis, prawdziwa mamałyga jak z rumunii
Z tego przepisu to bardzo dobry klej do papieru powstaje. Sprawdziłem, ponieważ przykleiłem tapety.
blllllleeeee nie dobry ten przepis blllllllllllllllllllllllllllllllllllllllle