Mamałyga

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 8651
Mamałyga
fot. Zserghei / domena publiczna

Składniki:

  • 2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3 szklanki wody
  • sól

Opis przygotowania:

Wlać do garnka 3 szklanki osolonej wody. Następnie wsypywać do niej przez sito mąkę, cały czas mieszając aby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu. Kiedy mąka zgęstnieje zestawić z ognia i wylewać na małe miseczki. Podawać do potraw mięsnych.

Komentarze (4)

jakis nienormalny ten przepis

bardzo fajny przepis, prawdziwa mamałyga jak z rumunii

Z tego przepisu to bardzo dobry klej do papieru powstaje. Sprawdziłem, ponieważ przykleiłem tapety.

blllllleeeee nie dobry ten przepis blllllllllllllllllllllllllllllllllllllllle