Leipäjuusto

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2411
Leipäjuusto
fot. Teemu Rajala (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 3.0

Składniki:

  • 400 g sera camembert
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano

Opis przygotowania:

Ser camembert spłaszczyć lub pokroić ostrym nożem w placek o grubości 2 cm. Następnie wysmarować go masłem z obu stron, oprószyć suszonym oregano i przełożyć na rozgrzaną patelnie. Składniki smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zarumienia z obu stron. Potem ściągnąć je z ognia, wyłożyć na talerz i nałożyć na niego dżem morelowy. Potrawę podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze (0)