Koktem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1259

Składniki:

  • 320 g ogórków gruntowych
  • 250 g rzodkiewki
  • 150 g majonezy
  • 100 g szczypiorku
  • 50 g cebuli
  • 3 jajka
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rzodkiewkę i ogórki umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać pokroić drobno i razem z pokrojonym szczypiorkiem zeszklić bez tłuszczu na małym ogniu i dodać do rzodkiewki i ogórka. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek, pokroić drobno i dodać do całości. Połówkę jajka pozostawić do przybrania. Dodać do tego sól, pieprz, majonez i pokrojona drobno natkę pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać i przybrać jajkiem pokrojonym w talarki i rzodkiewką. Sałatkę włożyć na 20 minut do lodówki i podawać na zimno.

Komentarze (0)