Koktem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1259
Składniki:
- 320 g ogórków gruntowych
- 250 g rzodkiewki
- 150 g majonezy
- 100 g szczypiorku
- 50 g cebuli
- 3 jajka
- natka zielonej pietruszki
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Rzodkiewkę i ogórki umyć, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać pokroić drobno i razem z pokrojonym szczypiorkiem zeszklić bez tłuszczu na małym ogniu i dodać do rzodkiewki i ogórka. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu obrać ze skorupek, pokroić drobno i dodać do całości. Połówkę jajka pozostawić do przybrania. Dodać do tego sól, pieprz, majonez i pokrojona drobno natkę pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać i przybrać jajkiem pokrojonym w talarki i rzodkiewką. Sałatkę włożyć na 20 minut do lodówki i podawać na zimno.
Komentarze (0)