Kabak tatlısı
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1904
Składniki:
- 450 g miąższu z dyni
- 100 g łuskanych orzechów włoskich
- 4 łyżki masy kajmakowej
- 2 łyżki cukru pudru
Opis przygotowania:
Dynię umyć, osaczyć z wody, obrać ze skory i pokroić w dużą kostkę. Pokrojoną dynię wysmarować kajmakiem z obu stron i przełożyć na blachę do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piec do chwili, aż się zacznie rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i lekko przestudzić. Następnie całość posypać orzechami włoskimi i cukrem pudrem.
Komentarze (0)