Inkluz
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: trudne
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2148
Składniki:
- 40 dkg cukru pudru
- 12 białek
- 1 laska wanilii
- 1 szklanka soku wiśniowego
Opis przygotowania:
Ubić sztywną pianę z białek i cukru pudru. Wanilię utłuc w naczyniu i dodać do piany. Dokładnie wymieszać. Ubitą pianę przełożyć do odpowiedniego naczynia, uformować z niej piramidę, w środku zaś zrobić otwór i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec do czasu, aż piana wyschnie. Wyciągnąć wtedy inkluz z piekarnika, wlać w otwór sok wiśniowy i ponownie włożyć do piekarnika. Piec do 20 minut. Po tym czasie wyciągnąć i podawać na gorąco.
Komentarze (0)