Inkluz

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: trudne
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2148

Składniki:

  • 40 dkg cukru pudru
  • 12 białek
  • 1 laska wanilii
  • 1 szklanka soku wiśniowego

Opis przygotowania:

Ubić sztywną pianę z białek i cukru pudru. Wanilię utłuc w naczyniu i dodać do piany. Dokładnie wymieszać. Ubitą pianę przełożyć do odpowiedniego naczynia, uformować z niej piramidę, w środku zaś zrobić otwór i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec do czasu, aż piana wyschnie. Wyciągnąć wtedy inkluz z piekarnika, wlać w otwór sok wiśniowy i ponownie włożyć do piekarnika. Piec do 20 minut. Po tym czasie wyciągnąć i podawać na gorąco.

Komentarze (0)